Gedraaide gebouwen, gedraaide kozijnen

Een ontwerper had een product bedacht om op een eenvoudige manier gedraaide (getordeerde) vensters te maken. De journalist die hierover een stuk schreef, kwam met een technische tekening van één doorsnede naar mij toe met de vraag:

‘Kun je in een overzichtelijke illustratie aangeven wat de essentie van dit ontwerp is?’.

Ik heb de tekening geïnterpreteerd. Punten die onduidelijke waren heb ik overlegd met de ontwerper. In de technische tekening stond een groot aantal details over bevestigingswijzen en afdichtingen. Deze details heb ik weggelaten om de essentie tot uiting te laten komen: de mogelijkheid om het kozijn te torderen. Hieronder ziet u het resultaat* (Klik op de afbeelding voor een vergroting).

* De afbeelding die u hier ziet is een scan van de illustratie zoals deze gedrukt is.

Geplaatst in Featured, Opdracht, Slideshow